FAQ

Alles wat u moet weten

Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons een bericht en dan komen we zo snel mogelijk bij u terug.

Bij ons is iedereen welkom, heeft u nog geen vaarbewijs? Geen probleem! Dan nemen we naast de praktijk ook de belangrijkste regels op het water kort door. In Nederland is een vaarbewijs puur een theoretisch examen dat pas verplicht is bij een boot groter dan 15m of een boot die sneller kan varen dan 20km/u. 

Volgens de wet geldt het volgende: ”Voor het besturen van een open motorboot moet je minimaal 12 jaar zijn. Aan het besturen van een zeil- of roeiboot zit geen minimale leeftijd verbonden. Ben je nog onder de 16 jaar? Dan mag je boot niet sneller varen dan 13 kilometer per uur.” Tijdens de clinic hanteren wij om deze reden een minimale leeftijd van 12 jaar. 

Jazeker! Zoals hierboven aangegeven geven wij les aan iedereen boven de 12 jaar, maar kinderen zijn altijd welkom om mee te kijken. 

Als u (nog) geen boot wilt aanschaffen, maar gewoon wilt ervaren hoe het voelt om een motorboot te besturen, kunnen we een vaarclinic aanbieden! Wij beschikken zelf over een sloep waarin we een aantal oefeningen doornemen die op elke boot toepasbaar zijn. Dit geeft u de tools om bijvoorbeeld veilig een boot te huren. 

U kunt aan boord zowel contant betalen als pinnen.

Een beetje regen of wind laten we ons niet door tegenhouden, toch? Wij houden het weer nauwlettend in de gaten en laten u minimaal 48u voor aanvang van de clinic weten als wij denken dat het onverantwoord is om de clinic te laten plaatsvinden. 

Absoluut! Geef dit wel van te voren aan. Voor extra personen die de clinic willen volgen wordt een kleine toelage gevraagd. Iemand meenemen voor de gezelligheid is natuurlijk geen enkel probleem.

Allereerst is er tot op heden nog nooit schade gevaren, we hopen dit natuurlijk zo te houden. Mocht er onverhoopt toch wat gebeuren is de boot van Veilig Leren Varen goed verzekerd. Wij gaan ervan uit dat uw boot dit ook is. U kunt de volledige informatie terugvinden in onze algemene voorwaarden.

Heeft u zelf (nog) geen boot en wilt u een clinic op onze boot volgen, dit kan! Onze boot ligt in Den Haag. Hier kunt u opstappen waarna wij het mooie water van Den Haag zullen verkennen tijdens de clinic. 

Klaar om zelf achter het roer te staan?